Studenti Modnog dizajnaFakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, pod mentorstvom profesora – Aleksandra Protića i Katarine Samardžić priredili još jedan modni performans i izložbu u Rajićeva šoping centru koji će se održati u periodu od 12. do 17. maja.

Sam koncept izložbe zasniva se na veoma važnoj temi – osvešćivanju ljudi o poteškoćama studentskog stvaralaštva za vreme pandemije izazvane virusom COVID-19, koja je za posledicu donela socijalnu izolaciju. Naši studenti veoma su osvešćeni i svesni vremena u kome žive i svim onim što moderno društvo donosi. Zato nije slučajno što su svojim radom odabrali da šire svest i informišu okolinu o tome sa kakvim se poteškoćama u studiranju oni suočavaju i uspešno bore.
Pokazali su svoj talenat i kreativnost i razlog zašto su među najuspešnijim mladim dizajnerima, a najbolji primer za to jeste što se sama izložba sastoji od različitih modela koji su predstavljeni kroz modne skice, kolaže, 3D modelovanje i animacije, kao i gotove kolekcije.

Studenti Modnog dizajna čije radove ćete imati priliku da vidite ovog puta su: Anđela Petrović, Dejana Marković, Natalija Kovačević, Helena Plećaš, Tamara Vojnovski, Dino Puljić i Teodora Đokić.

Pozivamo da posetite izložbu u Rajićeva šoping centru i tako lično steknete uvid u to koliko su vredni, koliko se bore, koliko nisu posustajali ni tren, uprkos svemu i zarad svega što ih u budućnosti čeka!

Vidimo se u Rajićevoj!