Nakon održanog MET Tech Day-a u Nišu, na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu se tražilo mesto više. Seminar je posetilo preko 90 srednjoškolaca zainteresovanih za informacione tehnologije. Najviše učesnika je bilo iz raznih beogradskih elektrotehničkih i tehničkih škola (ETŠ „Rade Končar“, ETŠ „Nikola Tesla“, Tehnička škola „Lola“, Tehnička škola Obrenovac) i iz nekoliko beogradskih gimnazija (VII, IX, X i XIII beogradska gimnazija), a iznenađenje je bilo to što zainteresovanih za IT ima čak i u Filološkoj gimnaziji.
 
Rezultati sprovedene ankete su bili više nego jasni: učenici srednjoškolskog uzrasta su kao najzanimljivije oblasti raznovrsnog i ogromnog sveta informacionih tehnologija izabrali etičko hakovanje, blockchain tehnologiju u službi kriptovaluta i razvoj računarskih igara. Na ovaj način, izabrane su teme za prvi MET Tech Day seminar, a srednjoškolci su imali priliku da se upoznaju sa vrhunskim ekspertima iz ovih oblasti i da od njih nauče nešto više o oblastima koje ih zanimaju.
 
Dr Igor Franc, profesor na Fakultetu informacionih tehnologija i načelnik Međunarodne agencije za visokotehnološki kriminal, prvo je tražio od prisutnih obećanje da to što čuju i nauče neće zloupotrebiti, pa je zatim održao predavanje – Kako se postaje etički haker, kojim je, sudeći po broju pitanja koja su mu postavljena i vremenski probijenoj agendi, oduševio prisutne.
 
Zatim je usledio trio iz kompanije ECD (Electronic Currency District) sa predavanjem Bitcoin je napunio 10 godina. Gde su danas kriptovalute i kuda idu? Marko Matanović je predstavio jedinu berzu za kriptovalute u državi i delatnost kompanije koja je u Srbiju uvela bitcoin aparate te najavio Aleksandra Ćosića, koji je govorio o blockchain tehnologiji i trenutnom stanju u svetu kriptovaluta. Međutim, pričajući o budućnosti kriptovaluta, najviše simpatija publike je pobrao Aleksa Stojanović, naš student i zaposleni u ECD-u, koji je svojim uzrastom bio najbliskiji učenicima.
 
Posle dva predavanja i pauze za ručak, na kojoj su učesnici imali priliku da neformalno proazgovaraju sa predavačima, usledila je praktična radionica – Napravi svoju prvu računarsku igru, koju su držali Igor Sabo, asistent na smeru Računarske igre Fakulteta informacionih tehnologija i Vuk Mihailović Takimoto, saradnik u nastavi.  Učesnici su se podelili u dve grupe i otišli sa svojim predavačem u računarske učionice, gde su upotrebom softvera Game Maker Studio uspešno razvili svoju prvu računarsku igru.
 
Besplatan IT seminar Univerziteta Metropolitan, koji je organizovan za sve srednjoškolce koji su bili zainteresovani da saznaju više o etičkom hakovanju, kriptovalutama i razvoju računarskih igara, okupio je i profesore srednjih škola. Nakon održanih predavanja i radionice, srednjoškolci su dobili Sertifikate o uspešno završenom IT seminaru – MET Tech Day na Univerzitetu Metropolitan.