Univerzitet Metropolitan je tokom decembra meseca ugostio dve delegacije iz Kine, sa kojima je potpisan ugovor o budućoj saradnji na obostrano zadovoljstvo. Goste sa prestižnih Univerziteta je dočekao predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet zajedno sa dekanima – Fakulteta informacionih tehnologija, profesorka dr Miroslava Raspopović Milić; Fakulteta za menadžment, profesor dr Radomir Šalić i profesorka dr Katarina Kaplarski sa Fakulteta digitalnih umetnosti, gde je predstavljen način rada Univerziteta Metropolitan kao i njegova misija, vizija i same vrednosti koje prenosi na svoje studente.

 

U prvoj poseti su bile prisute četiri delegacije: Zhejiang Police Vocational Academy, Anhui Vocational College of City Management, Gansu Agricultural University, Lanzhou Petrochemical Polytechnic i kompanija FLTPR. Potpisani su sporazumi o saradnji sa svim pomenutim univerzitetima iz Kine, gde će studenti iz Srbije i Kine imati priliku za razmenu tokom studija, kako bi mogli da usavrše svoja znanja i upoznaju drugu kulturu.

 

 

Tokom druge posete bili su prisutni gosti sa Beijing Open University, koju su želeli da čuju nešto više o studijskom programu Računarske igre, kao i Bezbednost informacija, gde je dekanka FIT-a profesorka Miroslava Raspopović Milić, predstavila studijske programe koju su jedni od najtraženijih u svetu. Takođe je i profesor Radoslav Stojić prezentovao programe Fakulteta informacionih tehnologija, kao i profesor Igor Radošević ispred Fakulteta za menadžment. Predstavnici Univerziteta iz Pekinga su tokom celodnevne posete obišli i predavanja i vežbe FIT-a, i detaljnije se upoznali sa našim nastavnim procesom koji podrazumeva rad u malim grupama i praktičan rad, na najsavremenijim računarima. I sa BJOU je potpisan ugovor o saradnji.

 

Univerzitet Metropolitan je potpisanim memorandumima i sklopljenim dogovorima sa delegacijama iz Kine, otvorio još jednom svoja vrata stranim partnerima, posebno se oslanjajući na principe iz Strategije internacionalizacije – čiji je jedan od prvih ciljeva stvoriti bolje uslove za studiranje kroz različite oblike međunarodne saradnje.