Održan je prvi dizajnerski hakaton u Srbiji – Design never sleeps za srednjoškolce, u organizaciji Univerziteta Metropolitan i Guarane No Sleep. Takmičari nisu znali temu do samog početka takmičenja, koju je dodelila Guarana pod simboličnim nazivom – Study limenka limited edition. Kako je takmičenje trajalo 2 dana i 24h, svi timovi su imali dovoljno vremena da naprave svoju verziju Study limenke i osvoje vredne nagrade. Design never sleeps se održao na Univerzitetu Metropolitan u Nišu i Beogradu.
 
Na Univerzitetu Metropolitan u Nišu je bila jaka konkurencija, gde se za glavnu nagradu od 1.000€ za studije na Fakultetu digitalnih umetnosti, kao i nagradu iznenađenja od Guarane „borilo“ 11 timova. Srednjoškolci koji su se prijavili za Design never sleeps, bili su iz: Umetničke škole, ETŠ „Nikola Tesla“, Gimnazije „Bora Stanković”, Knjaževačke gimnazije i iz Ekonomske škole.
 
Stručni žiri je imao težak zadatak, da pored toliko sjajnih ideja izabere prva tri mesta i nabolje dizajnersko rešenje Guarana-Study limenke. Na početku samog 24h druženja, takmičari su imali radionicu „Kako najbolje prezentovati ideju“, koju je držala Milica Mladenović, asistent na Fakultetu za menadžment. Srednjoškolci su imali i podršku mentora, studenata i asistenata sa UM-a tokom celog takmičenja, gde je profesor Fakuleta digitalnih umetnosti Predrag Stamenković održao radionicu – Ilustracija, a profesorka Tiana Mitić radionicu – Dizajn ambalaže.
 
Prvo mesto i nagradu od 1.000€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti, osvojio je tim pod nazivom „LiMETed edišn” iz Umetničke škole, u sastavu: Jovane Ćirić, Milice Jovanović, Jane Novaković i Anđele Nedeljković. Drugo mesto i nagradu od 500€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti, pripalo je timu „Plavi piksel” takođe iz Umetničke škole: Andrea Paolillo, Ksenija Stanković, Sandra Milanović i Emilija Mladenović. Treće mesto je zauzeo tim „Four Bricks In The Wall” iz gimnazije „Bora Stanković“: Luka Filipović, Mila Stojanović, Uroš Končalović i Nikola Jovanović, sa nagradom od 250€ za prvu godinu studija na Fakultetu digitalnih umetnosti.
 
Takmičenje – Design never sleeps je okupilo talentovane srednjoškolce koji su pokazali kako izgleda 24h druženje i kakve sve ideje mogu da se smisle preko noći. Čestitamo svim takmičarima i sigurni smo da će se njihov dizajn Guarana-Study limenke naći na rafovima mnogobrojnih prodavnica.
 
U nastavku pogledajte atmosferu i nezaboravno druženje takmičara tokom prvog dizajnerskog hakatona – Design never sleeps u Nišu: