Kratki animirani film „Neputovanja“ profesora Fakulteta digitalnih umetnosti, Nikole Majdaka biće prikazan i na prestižnom Sundance festivalu nezavisnog filma u Americi, koji se održava od 24. januara do 03. februara 2019. godine.
 
Pored mnogobrojnih nagrada koje je animirani film „Neputovanja“ do sada dobio, stigla je i nominacija za prestižnu 46. nagradu Annie. Nagrada Annie će uskoro biti dodeljena u više kategorija najboljim animiranim filmovima iz svih krajeva planete. U svetu nezavisnog animiranog filma, nagrada Annie predstavlja pandan čuvenom Oskaru.
 
Animirani film profesora Majdaka je do sada prikazan na velikim, svetskim festivalima, gde je osvojio mnogobrojne nagrade. „Neputovanja“ su nastala u koprodukciji Srbije i Slovačke, uz podršku Filmskog centra Srbije i prikazuje priču devojčice koja živi u sivoj, izolovanoj zemlji, ograđenoj visokim zidom. Devojčica nikada nigde nije putovala, ali ceo život mašta kako će jednog dana otići zauvek u savršeni svet koji se zove – Inostranstvo.