MET TALKS /  Nova paradigma kreativne ekonomije i arhitektura: slučaj srpskih arhitektonskih praksi

MET TALKS / Nova paradigma kreativne ekonomije i arhitektura: slučaj srpskih arhitektonskih praksi

5.04.2023.

U okviru projekta Univerziteta Metropolitan „MET Talks“ ugostićemo Igora Marsenića izvršnog menadžera Asocijacije srpskih arhitektonskih praksi, moderator predavanja biće Hristina Mikić, profesorka Fakulteta za menadžment.

 
Na gostujućem predavanju će se govoriti o arhitektonskim praksama i tržištu u Srbiji, njihovom oblikovanju u odnosu na novu paradigmu kreativne ekonomije, izgradnji zajedničkog interesa u struci, poslovnom udruživanju i izgradnji ekosistema u određenoj oblasti. Posebna pažnja biće posvećena realizovanim projektima domaćih arhitekata i estetici prostora koju stvaraju svojim radovima i delovanjem i kako time doprinose izgradnji nacionalne kreativne ekonomije.

 

Naš gost je izlagao na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi, kao i na mnogobrojnim međunarodnim sajmovima savremene umetnosti. Dela mu se nalaze u većem broju privatnih i javnih kolekcija u zemlji i inostranstvu. Više dela iz oblasti primenjene umetnosti su mu izvedena u javnom prostoru.  Član Gradskog veća grada Šapca zadužen za kulturnu politiku i urbani razvoj od maja 2016. godine do oktobra 2020. Kreativni direktor niza projekata iz oblasti rekonstrukcije kulturnog nasleđa i revitalizacije javnih prostora.

 

Ne propustite MET Talks u utorak, 11. aprila u 9.45h u učionici U1 na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu ili nam se pridružite putem ZOOM platforme

 
 

PRIJAVITE SE

Ime i prezime*

E-mail adresa*

Zanimanje