Završena konferencija „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“ u Sokobanji

Završena konferencija „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“ u Sokobanji

20.02.2019.

Završena je i druga konferencija „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“, održana od 15. do 17. februara, koja je imala za cilj da srednjoškolcima iz Šumadijskog okruga kroz organizovane radionice pomogne pri izboru fakulteta koji će upisati.
 
Na Konferenciji se ove godine po prvi put predstavio i Univerzitet Metropolitan sa svoja tri akreditovana fakulteta, kao i kroz zanimljive radionice koje su održali profesori Metropolitana. Radionice su bile interaktivnog tipa, pa samim tim učenicima nije bilo potrebno predznanje: „Javni nastup“ koju je vodila profesorka dr Tamara Vučenović sa Fakulteta za menadžment, stručnjak u oblasti komunikacija i medija; „Kako da postanem etički haker?“ radionica profesora dr Igora Franca sa Fakulteta informacionih tehnologija i stručnjaka iz oblasti informacione bezbednosti, kao i radionica „Ilustracija priča uvek i svuda“ profesora mr Borisa Kuzmanovića sa Fakulteta digitalnih umetnosti, jednog od naših najboljih ilustratora, sa opusom od preko 1000 ilustracija. Svi srednjoškolci koji su pohađali radionice su na kraju dobili sertifikat za učešće.
 
Takođe, za sve prisutne srednjoškolce, Univerzitet Metropolitan je kao glavni partner ovog događaja, pripremio i specijalne nagrade iznenađenja, kao i niz aktivnosti namenjenih zabavi. Najveću pažnju je izazvao VR simulator aviona, zajednički projekat naših studenata sa FIT-a i FDU-a. VR simulator aviona koji su studenti napravili omogućio je posetiocima našeg štanda da budu bar na kratko u ulozi pilota i upravljaju avionom. Tu je bio i „točak sudbine“, koji je osmišljen od strane Dizajn tima i koji je srednjoškolcima pomogao da saznaju čime će se baviti u budućnosti, kao i green wall koji je sve posetioce kroz fotografiju vodio u neki novi prostor i drugu dimenziju.
 
Drago nam je što smo bili deo konferencije „Hoću-Neću baš taj fakultet 2019“ i podržali događaj koji je pomogao srednjoškolcima da kroz održane interaktivne radionice saznaju sve što ih interesuje o studijskim programima i fakultetima koje žele da upišu.