1. i 2. mesto na „Poslovnom izazovu“ za timove koje su vodili mentori sa UM-a

1. i 2. mesto na „Poslovnom izazovu“ za timove koje su vodili mentori sa UM-a

26.12.2018.

Ideja o proizvodnji markera i sprejeva na biljnoj bazi, namenjenih oslikavanju drveća i cveća, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – „Poslovni izazov” pod mentorstvom Ljubice Cvetković, studentkinje treće

godine Fakulteta za menadžment.

 

Takmičenje je održano u Beogradu i okupilo je 100 učenika iz 29 srednjih škola iz beogradskih opština. Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola, dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu pomoću kojih će na profitabilan način iskoristiti sve ono što nastane kao višak u procesu proizvodnje.

 

Uz pomoć poslovnih mentora, srednjoškolci su kreirali biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija u sledećem sastavu: Rastko Nicić, direktor Direkcije za razvoj proizvoda UniCredit Bank Srbija; Aleksandar Jankulović, profesor na Univerzitetu Metropolitan; Biljana Gutić Draganić, suvlasnica kompanije Instel Inženjering; Milovan Miličković, glavni urednik Bizlife Portal magazina.

 

Prvo mesto osvojio je tim broj 8 u sastavu: Sara Mirilović (Peta ekonomska škola Rakovica), Nikola Milosavljević (Zemunska gimnazija), Anastasija Atanasijević (Tehnička škola „Kolubara“, Lazarevac), Jovana Mladenović (Medicinska škola Zvezdara) i Veljko Kajganić (Prva beogradska gimnazija) pod mentorstvom naše studentkinje Ljubice Cvetković.

 

Drugo mesto pripalo je timu broj 17 kome je mentor bila Andrea Vukomanov, marketing menadžer na Univerzitetu Metropolitan. Drugoplasirani tim su činili: Lana Popović (Matematička gimnazija), Nikola Zurnić (Šesta beogradska gimnazija), Lazar Marković (Saobraćajno-tehnička škola, Zemun) i Aleksa Lađarević (Srednja turistička škola).

 

Mentori Univerziteta Metropolitan će svojim prisustvom podržati srednjoškolce i na nacionalnom takmičenju „Poslovni izazov“, koji je planiran za 21. i 22. januar 2019. godine u Beogradu. Pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na „Poslovnom izazovu“ zapadnog Balkana u aprilu 2019. godine, u Podgorici zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Univerzitet Metropolitan prepoznaje značaj rada organizacije Dostignuća mladih i kroz ovakve projekte sa zadovoljstvom podržava naše talentovane srednjoškolce.