Prestižne nagrade za profesorku Vesnu Pavlović i njene unikatne radove

Prestižne nagrade za profesorku Vesnu Pavlović i njene unikatne radove

24.12.2018.

Profesorka na Fakultetu digitalnih umetnosti, Vesna Pavlović je dobitnik dve prestižne nagrade u poslednjih mesec dana, koje su još jednom potvrdile talenat omiljene profesorke studenata Univerziteta Metropolitan, na predmetu Crtanje i slikanje.

 

Na 48. Salonu umetnosti u Pančevu, za rad na temu „Stigla Vam je pošta“, profesorku Pavlović je za inspiraciju vodilo vreme kada su se slala pisma, kada su papir i ručno pisane poruke bile vredan deo svakodnevnog života, koji se u današnjem, digitalnom vremenu izgubio. U Zrenjaninu na XIII Likovnom salonu, za temu „Evolucija dobra-evolucija zla“ gde je rad trebalo „spakovati“ u format 30×30 na kvadrat, profesorka Pavlović je osmislila 30 omota za ploče, inspirisane Ex-Yu rock muzikom. U pitanju su bili kolaži realizovani od profesorkinih crteža, slika i fotografija, spojenih i prikazanih na nesvakidašnji način.

 

Profesorka Vesna Pavlović je do sada imala 22 samostalne izložbe, a preko 250 kolektivnih, kako kod nas tako i u inostranstvu gde je učestvovala i na 15 likovnih kolonija. Član je ULUS-a od 1997. godine i Niškog grafičkog kruga. Trenutno priprema novu izložbu za narednu godinu i maj mesec, koja će biti prikazana u galeriji Bata Mihailović u Pančevu, i koju očekujemo sa nestrpljenjem.