Tijana Pavlov MA - Univerzitet Metropolitan

Tijana Pavlov MA

docent

Tijana Pavlov je diplomirala Savremeno odevanje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2006. godine, i od tada je njen fokus na dizajniranju odeće.
Tijana je već godinama stalni učesnik na Belgrade Fashion Week-u, takođe je imala zapažene revije u regionu. Njeni projekti i kolekcije muške mode, do sada su imali veliki uspeh i višestruko su nagrađivani.

 

Tijana Pavlov je jedan od osnivača Belgrade Design District-a, koji je danas važna tačka za Beograd i njegovu kulturnu scenu, a sa kolegama 2010. organizuje i Udruženje Modnih Dizajnera Srbije u čijem je odboru i danas.

 

Pored mnogobrojnih nagrada koje je osvojila u svojoj dosadašnjoj karijeri, Tijana je ostvarila saradnju sa brojnim kompanijama globalno poznatim sa kojima je radila na kreiranju uniformi i stajlingu.

 

Predavala je Modni dizajn na inostranim univerzitetima Accademia Italiana, Chanapatana International Design Institute i ESMOD. Takođe je kao modni dizajner i predavač aktivna u regionu i Jugoistočnoj Aziji.

 

Tijana je član žirija na regionalnom takmičenju NOIZZ Fashion Award koje se održava svake godine na Beogradskoj nedelji mode kao i gostujući član žirija takmičenja za mlade modne talente TIFA – Thailand Innofashion Award u Bangkoku.

 

Učesnik je projekta „Perpetual circle of Human Wear”, kolaborativnog programa između ENSAD – Paris | École nationale supérieure des Arts Décoratifs i Fakulteta Primenjenih Umetnosti u Beogradu.

 

Potpisnik je kostima za predstave „Kralj Ibi” (Dev9t) i „Stvaranje Čoveka” (Atelje 212).

Predmeti

Osnovne studije
  • AD405 - Modna ilustracija
  • AD131 – Osnove Savremenog Odevanja
  • AD343 – Modni dizajn III

Galerija radova