Srećko Nijemčević - Univerzitet Metropolitan

Srećko Nijemčević

Redovni profesor

Srećko Nijemčević rođen je 1955. godine. Mašinski fakultet (MF) Univerziteta u Beogradu, završio 1978. godine.Magistrirao na MF-u Univerziteta u Beogradu 1988. godine. Doktorirao na MF-u Univerziteta u Beogradu 2008. godine. Od 1979. godine zaposlen je u Vojnotehničkom institutu Beograd na mestu samostalni istraživač. Učestvovao u radu na 10 projekata u Vojnotehničkom institutu, počev od istraživačkih, razvojnih do projektantskih koji su važni za celu zemlju iz oblasti specijalnih uređaja i opreme borbenih i neborbenih vozila (tenkovi, transporteri i oklopna vozila). Od 1992. godine zaposlen je u Ikarbusu Beograd na mestu direktora razvojno – tehničkih poslova i generalnog direktora. Rukovodilac je radnog tima za razvoj autobusa u fabrici IKARBUS, koji je razvio 11 različitih tipova gradskih, međugradskih i turističkih autobusa za vreme njegovog upravljanja radnim timom. Dobitnik četiri nagrade privredne komore Beograd za tehnička unapređenja. Dugogodišnji i redovan član Inženjerske Akademije Srbije (IAS). Od februara 2012. zaposlen je u Vlatakom institutu prvo na mestu sistem inženjera, a od decembra 2016. na mestu direktora elektro-mašinskog sektora. Njegova polja rada su projektovanje vojnih sistema, sistema iz oblasti opto-elektronike i mehatronike.

Kolačići
Ovaj sajt koristi kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se šalju i čuvaju na vašem uređaju (mobilni telefon, računar, tablet ili drugi uređaj za pristup internetu) svaki put kada posetite veb sajt. Kolačići su korisni jer dozvoljavaju veb sajtu da prepozna uređaj korisnika i učini korisničko iskustvo efikasnijim.

Kontakt forme
Kada nas kontaktirate putem kontakt forme, mi prikupljamo Vaše podatke o ličnosti kako bismo odgovorili na Vaš upit. Pravni osnov za ovu vrstu obrade je naš legitimni interes da odgovorimo na Vaš upit. Vi nemate zakonsku obavezu da nam dostavite navedene podatke, ali bez njih nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo odgovarajući odgovor ili uslugu.

Prihvatam uslove