Kreativni centar Univerzitet Metropolitan

Univerzitet Metropolitan kao društveno odgovorna obrazovna institucija već 16 godina ispunjava svoju misiju da pomogne mladim ljudima da ostvare svoje vizije, snove, ideje i da ih zajedno pretvaramo u realnost. Univerzitet Metropolitan svoju misiju širenja znanja uspešno realizuje godinama na različite načine. Za ovih 16 godina postojanja Univerzitet Metropolitan dao je mogućnost mladim talentovanim srednjoškolcima i studentima koji imaju ambicije, trude se, talentovani su i žele da uče i usavršavaju se, a možda im finansije ili neki drugi razlozi čine prepreku da kroz niz stipendija, olakšica, popusta, besplatnih kurseva i seminara napreduju i sebi omoguće da samostalno zarađuju i obezbede sigurnu budućnost. Univerzitet Metropolitan uspešno sarađuje i sa Regionalnim centrom za talente već 16 godina i sa njima ispunjava ciljeve uvođenja mladih u naučnoistraživačke procese iz različitih naučnih disciplina. Veliki broj polaznika Centra je sa uspehom završio studije i danas su veoma cenjeni stručnjaci u zemlji i inostranstvu. Pored toga veliki broj polaznika Centra je na najvećim međunarodnim takmičenjima i informatičkim olimpijadama, uz podršku Univerziteta Metropolitan ostvario najveće uspehe.

Takođe, pored različitih mogućnosti školovanja i usavršavanja Univerzitet Metropolitan aktivno se sve ove godine bavi i humanitarnim radom, kroz niz akcija za pomoć najrazličitijim organizacijama kao što su Nurdor, Crveni krst, Beta

Od početka smo se čvrsto držali ideje da je svaki student, polaznik kurseva, seminara, vebinara, radionica, centar naše pažnje, interesovanja, usredsređenosti, a njegovo znanje i napredak svake vrste naš cilj i veoma smo ponosni na sve postignute rezultate.

Tokom prethodnih godina uspešno smo organizovali i dodelili:

Dizajn interaktivnih medija | FDU | Kontrola kvaliteta

300+
STIPENDIJA

Dizajn interaktivnih medija | FDU | Kontrola kvaliteta

250+
EDUKACIJA

Dizajn interaktivnih medija | FDU | Kontrola kvaliteta

50+
DONACIJA

Dizajn interaktivnih medija | FDU | Kontrola kvaliteta

10.000€ +
DONIRANO U HUMANITARNE SVRHE

Metropolitan Talenti
Univerzitet Metropolitan tradicionalno organizuje, već 16 godina, takmičenje – METROPOLITAN TALENTI, na kome srednjoškolci mogu pokazati svoje talente, sposobnosti, kreativnost i znanje i osvojiti vredne nagrade! Takmičenje se organizuje iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna. Maturanti i učenici trećih razreda srednjih škola, mogu se prijaviti i učestvovati sa svojim radovima i samim tim dobiti mogućnost da osvoje STIPENDIJU koja pokriva celokupnu školarinu.

Pročitaj više

Konkurs za besplatno studiranje
Univerzitet Metropolitan ima za cilj, od svog osnivanja pa do danas, da podrži sve mlade i talentovane učenike i pruži im priliku da konkurišu za besplatnu školarinu za sve četiri godine na Fakultetu Informacionih tehnologija, s tim u vezi organizuje konkurs za besplatno četvorogodišnje studiranje, za 5 učenika sa istaknutim sklonostima ka informacionim tehnologijama, za studente koji imaju ambiciju da svoj talenat nastave da razvijaju u toku studija.

Pročitaj više

Konkurs za 50% oslobađanja od plaćanja školarine
Univerzitet Metropolitan organizuje konkurs za umanjenu školarinu od 50% u u okviru četvorogodišnjih studija na jednom od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, za 10 učenika sa istaknutim sklonostima ka informacionim tehnologijama i koji imaju ambiciju da svoj talenat nastave da razvijaju u toku studija.

Pročitaj više

Besplatno školovanje za stanovnike opštine Stari Grad
U skladu sa misijom Univerziteta Metropolitan da aktivno podržava obrazovanje i razvoj u svom okruženju, Univerzitet Metropolitan u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad organizuje konkurs za besplatno studiranje. Univerzitet Metropolitan dodeljuje za 10 kandidata besplatno školovanje na osnovnim akademskim studijama i master akademskim studijama, stanovnicima koji imaju prebivalište na ovoj opštini.

Pročitaj više

20% niže školarine za osobe sa invaliditetom
Univerzitet Metropolitan, kao društveno odgovorna institucija, budućim studentima, osobama sa invaliditetom nudi mogućnost da upišu željene studijske programe na osnovnim akademskim studijama, sa umanjenjem školarine od 20% za svaku godinu studija uz mogućnost plaćanja na više mesečnih rata.

Pročitaj više

Konkurs za besplatan nastavak školovanja najboljih studenata UM
Univerzitet Metropolitan ima za cilj da podrži sve uspešne i talentovane studente Univerziteta Metropolitan i pruži im priliku da konkurišu za besplatnu školarinu u narednoj godini Osnovnih akademskih studija. Univerzitet Metropolitan organizuje konkurs za najbolje studente 3. i 4. godine. Konkurs obuhvata besplatnu školarinu za narednu godinu Osnovnih akademskih studija.

Pročitaj više

Konkurs za studente za rad na razvoju ISUM-a
Univerzitet Metropolitan ima za cilj da podrži sve svoje uspešne i talentovane studente Fakulteta informacionih tehnologija. Studenti Informacionih tehnologija ili Softverskog inženjerstva koji su završili 2. ili 3. godinu studija imaju priliku da se prijave na konkurs i svoju školarinu kompenzuju na radu i razvoju Informacionog Sistema Univerziteta Metropolitan (ISUM).

Pročitaj više

Stipendije univerziteta Metropolitan
Prijavi se ne neko od MET takmičenja ili konkursa i osvoji stipendije i popuste za upis! Kako bi budućim studentima olakšao finansiranje studija Univerzitet Metropolitan organizovao je različite mogućnosti stipendiranja i ostvarivanja popusta, na Fakultetu informacionih tehnologija, Fakultetu za menadžment ili Fakultetu digitalnih umetnosti.

Pročitaj više

Porodični popust
Univerzitet Metropolitan, kao društveno odgovorna institucija, pruža podrušku svojim studentima na različite načine, jedan od njih je i mogućnost porodičnog popusta. Porodični popust, za upisanog drugog člana porodice za sve nivoe studija iznosi 20% na ukupnu cenu školarine, za svaku školsku godinu. Za upisanog trećeg člana porodice obračunava se popust u iznosu od 30% za svaku godinu studija.

Popust za stanovnike opštine Stari grad
Univerzitet Metropolitan i opština Stari grad imaju dugogodišnju uspešnu saradnju. Program „Stari grad misli na tebe“ omogućava svim Starograđanima da se prijave i dobiju svoju personalizovanu karticu, sa kojom ostvaruju mogućnost popusta u iznosu od 10% na ukupnu cenu školarine za 1. godinu osnovnih i master akademskih studija, kao i za kratke programe i kurseve u okviru ProAkademije na Univerzitetu Metropolitan.

Metropolitan Talenti
Univerzitet Metropolitan tradicionalno organizuje, već 16 godina, takmičenje – METROPOLITAN TALENTI, na kome srednjoškolci mogu pokazati svoje talenate, sposobnosti, kreativnost i znanje i osvojiti vredne nagrade! Takmičenje se organizuje iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna. Maturanti i učenici trećih razreda srednjih škola, mogu se prijaviti i učestvovati sa svojim radovima i samim tim dobiti mogućnost da osvoje STIPENDIJU koja pokriva celokupnu školarinu na Osnovnim akademskim studijama Univerziteta Metropolitan u trajanju od četiri godine.

Pročitaj više

MET Game Hackathon
Univerzitet Metropolitan organizuje takmičenje iz oblasti računarskih igara. MET Game Hackathon je takmičenje za srednjoškolce u izradi video igara u formi hackathon-a koji traje 24h. Prethodno iskustvo u kreiranju video igara nije potrebno, jer cilj ovog takmičenja je da se nauči upravo to, ali i da se dobro zabave i druže sa ljudima koji dele ista interesovanja, a postoji i mogućnost osvajanja vrednih nagrada! Najbitnija je kreativnost i inovativnost, kao i prezentovanje ideje!

Pročitaj više

Design Never Sleeps Hackathon
Univerzitet Metropolitan organizuje takmičenje iz oblasti dizajna. Design Never Sleeps je takmičenje za učenike završnih godina srednjih škola koje interesuje dizajn i organizuje se u formi hackathon-a koji traje 24h. Prethodno iskustvo nije potrebno, jer cilj ovog takmičenja je da se nauči upravo to, ali i dobra zabava i druženje sa ljudima koji dele ista interesovanja, a postoji i mogućnost osvajanja vrednih nagrada od Univerziteta Metropolitan kao i naših partnera! Najbitnija je kreativnost i inovativnost, kao i prezentovanje ideje!

Pročitaj više

Global Game Jam
Univerzitet Metropolitan godinama unazad učestvuje u organizovanju jednog od najvećih globalnih gejmerskih događaja u saradnji sa organizatorima Global Game Jam-a. Svi zainteresovani gejmeri, programeri, ljubitelji igara, jam-ova i hakatona imaju priliku da se oprobaju u izradi video igre na zadatu temu, koja ostaje u tajnosti do samog početka Global Game Jam-a, kada će biti objavljena u celom svetu, u isto vreme.

Pročitaj više

MET Future Fashionista
Univerzitet Metropolitan organizuje takmičenje iz oblasti modnog dizajna. MET Future Fashionista je takmičenje koje se organizuje u saradnji sa Belgrade Fashion Week-om, za učenike završne godine srednjih škola koje interesuje moda. Tema takmičenja pruža slobodu izbora sopstvenog koncepta i uopšte mogućnost da se takmičari lično predstave kroz svoj stvaralački rad, da kroz dizajn kolekcije uvedu „gledaoce“ u sopstveni stil, koncept i način razmišljanja i kreiranja uopšte.

Pročitaj više

DigitBiz Challenge
Univerzitet Metropolitan organizuje takmičenje iz oblasti menadžmenta. DigitBiz Challenge je takmičenje za učenike završnih godina srednjih škola koje interesuje oblast marketinga i menadžmenta i organizuje se u formi hackathon-a koji traje 24h, a tema takmičenja je – Poslovni izazov. Prethodno iskustvo nije potrebno, jer cilj ovog takmičenja je da se nauči upravo to, ali i da se dobro zabave i druže sa ljudima koji dele ista interesovanja, a postoji i mogućnost osvajanja vrednih nagrada od Univerziteta Metropolitan kao i naših partnera!

Pročitaj više

Innovation Challenge
Inovation Challenge je takmičenje iz oblasti menadžmenta. Na ovom takmičenju prijavljeni kandidati učestvuju u kreiranju digitalnog sveta. Potrebno je da osmislite inovativnu digitalnu biznis ideju, da je predstavite, a najbolji u tome će biti nagrađeni! Na samom početku izazova, svi učesnici imaće priliku da se upoznaju kako međusobno, tako i sa našim predavačima i mentorima koji će im biti dostupni za vreme trajanja izazova! Nakon toga, održaće se i radionica koja pomaže da se na što bolji način realizuje ideja.

Pročitaj više

METi GO
Univerzitet Metropolitan organizuje turnir u METi Go igrici. METi GO je mobilna video igra koju je kreirao tim studenata Univerziteta Metropolitan sa Fakulteta informacionih tehnologija, studijskog programa Računarske igre, uz saradnju kolega sa Fakulteta digitalnih umetnosti. METi je futuristički lik, uvek u toku sa najnovijim trendovima, koji simbolizuje inovativnost i kreativnost, ali i želju da kroz igru stekne potrebno znanje tj. da sakupi potrebne poene.

Pročitaj više

GIRLS CAN CODE
Na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu održava se hackathon – Girls Can Code, jedinstveni ženski hackathon koji organizuje Met Lab studentska organizacija studenata Univerziteta Metropolitan, u cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, na kome učestvuju isključivo studentkinje IT fakulteta iz cele Srbije.

Pročitaj više

Besplatni online kursevi
BESPLATNI ONLINE KURSEVI omogućavaju otvoren pristup selekciji nastavnih materijala iz oblasti koje predaju vrhunski stručnjaci, profesori i asistenti sa Univerziteta Metropolitan. Pažljivo smo odabrali oblasti iz kojih su kursevi kreirani i nudimo one za koje znamo da su u ovom trenutku najtraženiji. Svaki kurs je definisan da obezbedi znanje, veštine i kompetenciju na visokom akademskom i profesionalnom nivou, po uzoru na kurseve najboljih univerziteta u svetu.

Pročitaj više

Besplatna MET letnja škola
Univerzitet Metropolitan, kao društveno odgovorna institucija, organizuje BESPLATNU MET LETNJU ŠKOLU za srednjoškolce i studente, koji žele da pametno iskoriste svoje slobodno vreme, tako što će naučiti nešto novo ili unaprediti svoje stečeno znanje iz najaktuelnijih i najtraženijih oblasti IT-а, menadžmenta ili dizajna!

Pročitaj više

Preko 50 webinara iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna
Univerzitet Metropolitan u prethodnom periodu organizovao je više od 50 različitih vebinara iz najaktuelnijih i najinteresantnijih oblasti. Ovi vebinari organizovani su online i bili su besplatni za sve zainteresovane za nova saznanja, predočena od strane iskusnih profesionalaca iz oblasti informaciono–komunikacionih tehnologijia, dizajna i menadžmenta.

Pročitaj više

Mentorstvo na takmičenju „Dostignuća mladih”
Univerzitet Metropolitan uspešno sarađuje godinama unazad sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji, gde su profesori i studenti kao mentori deo takmičenja – Poslovni izazov. Na ovom takmičenju svake godine učestvuje na stotine mladih, talentovanih srednjoškolaca iz cele Srbije. Timovi koje mentorišu studenti i profesori Univerziteta Metropolitan uvek su među najbolje plasiranim timovima.

Pročitaj više

MET Geek Night
U okviru Univerziteta Metropolitan, Fakultet informacionih tehnologija organizuje svake godine MET Geek Night! Događaj je namenjen svim studentima Fakulteta informacionih tehnologija, kao i svim ostalim zainteresovanim studentima i studentima sa drugih fakulteta. Cilj ovog događaja jeste približavanje iskustva i upoznavanje studenata sa savremenim tehnologijama kao i sa stručnjacima iz različitih oblasti informacionih tehnologija.

Pročitaj više

Međunarodna Bisec konferencija
BISEC (Business Information Security Conference) međunarodna konferencija o bezbednosti informacija, održava se već 12 godina za redom na Univerzitetu Metropolitan. Na konferenciji govori se o najvažnijim i najaktuelnijim temama o bezbednosti sistema koji su naša budućnost (veštačkoj inteligenciji, zaštiti samih podataka, klaud okruženjima na različitim mestima gde se podaci čuvaju, od telefona, drugih mobilnih uređaja do automobila, itd.).

Pročitaj više

Međunarodna e-Learning konferencija
e–Learning konferencija održava se tradicionalno na Univerzitetu Metropolitan već 12 godina za redom. Konferencija ima za cilj da okupi stručnjake koji se bave proučavanjem učenja na daljinu sa ciljem razmene iskustava, predstavljanja novih dostignuća i diskutovanja o inovativnim metodama u ovoj oblasti. Koncept konferencije ima tri glavne teme: tehnički koncept, instrukcioni dizajn, pedagoški i psihološki aspekt eLearning-a.

Pročitaj više

Projekat – Student2Student
Projekat – Student2Student se na Univerzitetu Metropolitan organizuje godinama unazad i glavni cilj ovog izuzetno važnog projekta je da se svim MET studentima omogući besplatno usavršavanje iz različitih oblasti IT-a, dizajna i menadžmenta. Svaka tema koja se održava u okviru planiranih radionica se pokriva sa teorijskog, kao i praktičnog aspekta.

Pročitaj više

Kreativni centar na Univerzitetu Metropolitan u Nišu
Univerzitet Metropolitan je jedna od vodećih obrazovnih institucija u Srbiji i regionu, a to svakodnevno pokazuje svojim načinom rada i inovativnostima koje idu u korak sa svetskim univerzitetima. Kako je na UM-u student u centru pažnje i sve je podređeno njegovom obrazovanju i kvalitetnijem načinu rada, otvoren je i Kreativni centar koji ima za cilj da omogući praktičnu primenu i nadogradnju znanja studenata, đaka i sugrađana kroz saradnju sa privrednim sektorom.

Pročitaj više

Izložba radova studenata u okviru arheološkog nalazišta Medijana
Univerzitet Metropolitan u Nišu se predstavio u okviru arheološkog nalazišta Medijana, gde se održala izložba radova studenata i profesora sa Fakulteta digitalnih umetnosti. Pored predstavljene izložbe na otvorenom arheološkom nalazištu, studenti i profesori Univerziteta Metropolitan održali su i radionice za sve prisutne – kaligrafsko ispisivanje i crtanje portreta.

Pročitaj više

Konferencije HOĆU-NEĆU baš taj fakultet
Univerzitet Metropolitan se kao vodeća naučno-obrazovna institucija i glavni partner predstavlja u okviru Konferencije HOĆU-NEĆU baš taj fakultet u Sokobanji. Brucoši iz cele Srbije imaju mogućnost da se informišu o studijskim programima kao i da prisustvuju kreativnim i poučnim radionicama koje su predstavnici profesori i asistenti UM-a organizovali.

Pročitaj više

MET Tech Day na Univerzitetu Metropolitan
Univerzitet Metropolitan kao obrazovna institucija sa uspešnom dugogodišnjom tradicijom, koja brine o budućnosti svog društva, organizuje besplatan IT seminar – MET Tech Day za sve srednjoškolce koji su zainteresovani za sve najaktuelnije teme iz oblasti IT-a, a samo neke od njih su veštačka inteligencija, kriptovalute, etičko hakovanje i različiti segmenti razvoja računarskih igara.

Pročitaj više

UNDP – program IT prekvalifikacija na Univerzitetu Metropolitan
Univerzitet Metropolitan je jedan od dobitnika UNDP programa IT prekvalifikacija i pružio je obuke za 100 polaznika. Program obuke osmišljen je sa ciljem da brzo doprinese ponudi talenata na tržištu rada i finansiran je od strane Vlade Republike Srbije u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Pročitaj više

Zimska škola informatike za osnovce i srednjoškolce
Regionalni centar za talente Beograd je pod pokroviteljstvom Gradske uprave, sekretarijata za sport i omladinu, u saradnji sa Fakultetom informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan organizovao zimsku školu informatike „Budući lideri u informacionim tehnologijama (BUDI-IT)“. Ovom prilikom učenici su imali priliku da tri dana učestvuju u raznim radionicama i da se upoznaju sa stručnjacima iz različitih IT oblasti.

Pročitaj više

Konferencija „DUALNO OBRAZOVANJE U VISOKOM OBRAZOVANJU“
Konferencija na temu „DUALNO OBRAZOVANJE U VISOKOM OBRAZOVANJU“, održana je na Univerzitetu Metropolitan u Nišu, uz prisustvo predstavnika obrazovnih institucija i direktora vodećih kompanija. Konzorcijum Erasmus+ projekta „Implementation of Dual Education in Higher Education of Serbia – DualEdu“. Univerzitet Metropolitan organizovao je konferenciju sa ciljem da se kompanije upoznaju sa prednostima, koje im različiti oblici dualnog obrazovanja u visokom obrazovanju nude.

Pročitaj više

Međunarodna konferencija ICSD na Univerzitetu Metropolitan
Fakultet za menadžment Univerziteta Metropolitan u Beogradu organizuje međunarodnu konferenciju Innovation, Competitiveness and Sustainable Development. Cilj konferencije je razmena gledišta, znanja i iskustava vodećih istraživača iz zemlje i inostranstva sa predstavnicima privrede o uticajima procesa inovativnosti, konkurentnosti i održivog razvoja, a radi podsticaja i efikasnijeg doprinosa razvoju malih i srednjih preduzeća, institucija, regiona i država.

Pročitaj više

„Neuromarketing “ konferencija na Univerzitetu Metropolitan
Cilj konferencije i poruka „Neuromarketing“ je da ukaže na značaj neuromarketinga u istraživačkom i praktičnom smislu i doprinese razumevanju načina na koji se neuromarketing može kombinovati sa ostalim disciplinama kao što su ekonomija, psihologija, dizajn, IT ili veštačka inteligencija. Pored toga, namera je i povezivanje stručnjaka sa predstavnicima privrede, čime bi se pružila prilika da iz prve ruke steknu saznanja do kojih se do sada došlo u istraživanjima.

Pročitaj više

„STUDIJE I DOMAĆI RAZVOJ U OBLASTI RAČUNARSKIH IGARA“
Ova konferencija organizovana je u cilju unapređenja studijskog programa Računarske igre koji je razvijen u okviru Tempus projekta Incoming. Konferencija je prilika da predstavnici vodećih kompanija iz oblasti računarskih igara i IT-a i profesori i studenti Univerziteta Metropolitan koji već rade u ovim oblastima razmene mišljenja i iskustva u cilju jačanja visokog obrazovanja u Srbiji uz povećanje zaposlenosti i mobilnosti nastavnika i učenika.

Pročitaj više

Kurs Java Programer
Kurs Java Programer je rezultat saradnje Univerziteta Metropolitan i Erasmus+ projekta „PT&SCHE – Introduction of part-time and short-cycle studies in Serbia. Ovaj kurs prekvalifikacije je nastao konsultacijama sa više IT firmi, a posebno sa onima koje se bave razvojem softvera primenom Java tehnologije, kako bi se obezbedilo da ovaj kratki program bude kreiran «po meri poslodavaca».

Pročitaj više

Projekat DualEdu
Univerzitet Metropolitan učestovao je na velikom DualEdu je Erasmus+ projektu koji ima za cilj uvođenje dualnog obrazovanja u visokoškolski sistem Srbije. Univerzitet Metropolitan je prva privatna visokoškolska institucija u Srbiji i regionu, koja se od svog osnivanja zalaže za dualno obrazovanje, gde bi studenti pored teorije i redovne nastave imali i mogućnost stalne prakse, tokom četvorogodišnjih Osnovnih akademskih studija.

Pročitaj više

ProAkademija Univerziteta Metropolitan
Univerzitet Metropolitan u svom sastavu ima Proakademiju koja nudi profesionalne kratke programe i kurseve iz oblasti informacionih tehnologija, menadžmenta i dizajna. Cilj Proakademije je da zainteresovanima pruži stručno znanje i to iz oblasti koje su danas najtraženije na tržištu rada i koje svakako donose zagarantovan posao.

Pročitaj više

UM I VELEUČILIŠTE HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA
Veoma smo ponosni što je Univerzitet Metropolitan jedan od domaćih univerziteta koji je zahvaljujući brojnim Erasmus + projektima na kojima učestvuje, kao i dobro postavljenim mehanizmima i jasnom strategijom internacionalizacije prepoznat i ima je mogućnost da i dalje radi na svom međunarodnom razvoju, što dokazuje i potpisivanje ovog bilateralnog sporazuma.

Pročitaj više

Dečiji osmeh nema cenu
Univerzitet Metropolitan je više puta organizovao humanitarne akcije za mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Beograda, pod nazivom – Dečji osmeh nema cenu! Na humanitarnim akcijama radovi studenata sa Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan prodavali su se po simboličnim cenama. Sva prikupljena novčana sredstva uplaćena su na račun „Zvečanske“, za srećniji život mališana koji u njoj borave.

Pročitaj više

Pomoć Crvenom krstu
Kreativni kanal Univerziteta Metropolitan „Artists Anonymous“ fueled and powered by Univerzitet Metropolitan, koji se bavi socijalno angažovanim dizajnom i udružuje dizajnere iz različitih branši prikuplja novčana sredstva prodajom autorski dizajniranih artikala, kako bi ih donirali u humanitarne svrhe, u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, pod sloganom – Mi kreiramo, Vi kupujete, ZAJEDNO doniramo!

Pročitaj više

MET, PETS & FRIENDS
Univerzitet Metropolitan organizovao je niz humanitarnih akcija MET, Pets & Friends za – Udruženje za brigu o životinjama grada Beograda „BETA BEOGRAD“. Kao društveno odgovorna institucija, koja je i pet friendly, Univerzitet Metropolitan učestvuje i podržava akcije koje se tiču same zaštite životinja i njihovih prava. Ovim humanitarnim akcijama želimo da podstaknemo svest građana za brigu o ugroženim životinjama.

Pročitaj više

Pomoć NURDOR-u
Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan iz Niša godinama unazad organizuje humanitarne akcije, u saradnji sa udruženjem „Nurdor“. Na humanitarnim akcijama raznoliki radovi studenata sa Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan prodavali su se po simboličnim cenama. Sva prikupljena novčana sredstva uplaćena su na račun „Nurdor-a“.

Pročitaj više

Humanitarna izložba radova studenata FDU
DizajnUM godišnja izložba studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan godinama unazad je humanitarnog karaktera. Veliki izbor kreativnih i unikatnih radova studenata aplicira se na razne funkcionalne formate i prodaje se svim posetiocima izložbe. Sav prikupljen novac se donira odabranim humanitarnim asocijacijama kojima je pomoć najpotrebnija.

Pročitaj više

Donacija računara srednjim školama
Poslovno-obrazovni centar Univerziteta Metropolitan u Nišu, donirao je računare srednjoj Elektrotehničkoj školi „Mija Stanimirović“ iz Niša, Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ i Gimnaziji “ Svetozar Marković „, sa kojima ima uspešnu dugogodišnju saradnju. Donacija računara je namenjena svim smerovima u ovim školama, a posebno će ih koristiti učenici sa smera za računarske tehnologije, elektrotehničari multimedija i informacionih tehnologija.

Pročitaj više

Donacija proizvoda maturantima u saradnji sa kompanijom Knjaz Miloš
Univerzitet Metropolitan sprovodi akciju zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom – kompanijom Knjaz Miloš, donacijom, vode Aqua Viva i Tube sokova, budućim brucošima koji polažu maturski ispit, na sam dan polaganja istog. Donacije su uručene srednjim školama sa kojima Univerzitet Metropolitan ima dugogodišnju i uspešnu saradnju.

Pročitaj više

#1 humanitarni art shop – ARTISTS ANONYMOUS
Artists Anonymous (AA) je prvi humanitarni ONLINE SHOP sa proizvodima autentičnog dizajna, za svakoga, za sve! Umetnici iz Artists Anonymous-a ne samo da studiraju na Univerzitetu Metropolitan, već vredno rade i na socijalno angažovanim projektima. Njihovi radovi implementirani su na različitim proizvodima i prodaju se u humanitarne svrhe.

Pročitaj više

Humanitarni turnir u malom fudbalu za “Nurdor”
U Nišu je održana humanitarna utakmica – turnir u malom fudbalu u organizaciji „SUMF-a“ i udruženja „Nurdor“. Tim Metropolitan, Poslovno obrazovnog centra Univerziteta Metropolitana iz Niša, osvojio je 2. mesto na ovom turniru, igrajući za najmlađe jer je njima pomoć najpotrebnija.

Pročitaj više

Donacija 100 novih posteljina porodilištu KBC Zvezdara
Ovo je humanitarna akcija koju su pokrenuli studenti Modnog dizajna zajedno sa svojim profesorima i ostatkom kolektiva Univerziteta Metropolitan, doniranjem 100 posteljina za porodilište KBC Zvezdara. Profesorka Ljiljana Miličić je predala ovaj poklon u ime Univerziteta Metropolitan i doprinela lepšem i čistijem boravku budućim mamama i bebama koje borave u ovoj ustanovi.

Pročitaj više

Akcija – Za lepši Niš
Akcija „Za lepši Niš“ – slikanje murala na zidu bioskopa „Kupina“ i oslikavanje deset žardinjera koje se nalaze u Balkanskoj ulici. Lazar Krpotić, student Fakulteta digitalnih umetnosti u Nišu, donirao je materijal za izradu murala, a Univerzitet Metropolitan je donirao sredstva, boje i četke. Studenti I i II godine Grafičkog dizajna Univerziteta Metropolitan, ulepšali su i promenili izgled Balkanske ulice.

Pročitaj više

Radionica crtanja na temu „Moj prijatelj“
Studenti Univerziteta Metropolitan iz Niša su još jednom pokazali koliko vole nesebično da dele svoje znanje i pomognu drugima da bi bili srećniji i održali radionicu crtanja za decu iz Udruženja MNRO na temu „Moj prijatelj“, na kojoj su se pored planiranih aktivnosti – crtanja i slikanja, svi prisutni i lepo družili.

Pročitaj više

MET novogodišnje radionice
MET novogodišnje radionice organizovali su stipendisti Fakulteta digitalnih umetnosti i Fakulteta za menadžment. Radionice su održane u okviru: OŠ „Radivoje Popović“ Zemun, Doma za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj“ i Prihvatilišta za decu Beograd, gde su studenti zajedno sa decom iz ovih ustanova ukrasili novogodišnje jelke uz druženje, razgovor, pesmu i igru.

Pročitaj više

Noć muzeja u Beogradu i Nišu
Univerzitet Metropolitan kontinuirano učestvuje na Noći muzeja. Akcenat na događajima ovog tipa je kao i uvek, organizacija humanitarnih akcija. Studenti Fakulteta digitalnih umetnosti iz Beograda i Niša, na različitim lokacijama u okviru Noći muzeja izlažu svoje radove i zajedno sa neprofitabilnom organizacijom “Artists Anonymous” fueled and powered by Univerzitet Metropolitan, prodaju svoje radove, a sav prihod odlazi u humanitarne svrhe.

Pročitaj više

MET klupe na šetalištu 25. maj
Univerzitet Metropolitan je u saradnji sa SRPC „25. maj-Milan Gale Muškatirović“ pokrenuo projekat – MET klupe, na kom je studentkinja Fakulteta digitalnih umetnosti studijskog programa Grafički dizajn, Marija Mićić dočarala šetalište 25. maja pored samog Dunava, sa svojim kreativnim ilustracijama i osvežila izgled celokupnog ambijenta najlepše lokacije u Beogradu.

Pročitaj više

Univerzitet Metropolitan na Kreativnom kampu na Nišavi
Univerzitet Metropolitan učestvovao je na Kreativnom kampu na Nišavi. Organizacija iz Niša, Fabrika umetnika, došla je na ideju da otvori kamp koji će koristiti svi umetnici bez obzira na uzrast i na to da li su profesionalci ili amateri, koji žele da uživaju u prirodi i kreativnom okruženju. Studenti UM-a prključili su se ovoj interesantnoj akciji i na svojstven način doprineli stvaranju još lepše atmosfere.

Pročitaj više

HUMANITARNI BAZARI
Univerzitet Metropolitan i neprofitabilna organizacija „Artists Anonymous“ učestvovali su na humanitarnim akcijama koje su organizovane od strane International Nursery and Primary School i British International School. U pitanju su bili humanitarni bazari na kojima su se u humanitarne svrhe prodavali radovi naših studenata, a kojima je između ostalog i posredovala fondacija „Budi human“.

Pročitaj više

DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI NA UNIVERZITETU METROPOLITAN
Na Univerzitetu Metropolitan organizuje se dobrovoljno davanje krvi. U saradnji sa Crvenim krstom Srbije, u prostorijama Univerziteta Metropolitan, održava se humanitarna akcija davanja krvi. Veliki broj studenata se uvek odazove i priključi ovakvim akcijama. Veoma smo ponosni što naši studenti shvataju ozbiljnost ove akcije i nikad ne dozvoljavaju da propuste priliku da budu humani.

Pročitaj više

Donacija Brajeve mašine osnovnoj školi „Dragan Kovačević”
Neprofitabilna organizacija Univerziteta Metropolitan – ARTISTS ANONYMOUS (AA) u saradnji sa Crvenim krstom Beograd, prodajom autorski dizajniranih AA artikala iz svog asortimana, prikupila je novčana sredstva za donaciju osnovnoj školi “Dragan Kovačević” kojoj je uručena Brajeva pisaća mašina za slepe, namenjena jednom od učenika, koja će ostati deo nastavnih sredstava koje će koristiti buduće generacije.

Pročitaj više

NOVOGODIŠNJA HUMANITARNA AKCIJI SA MAGIČNOM POŠTOM SRBIJE
Projekat Magična pošta pokrenut je u Irskoj sa željom da se deca sa smetnjama u razvoju i hroničnim bolestima širom sveta ne osećaju usamljeno. Ideja je da svako dete koje je prijavljeno jednom (ili više puta) mesečno dobije poštu od nekoga. Od ove godine imamo i Magičnu poštu Srbije. Pokrenut je Instagram profil Magical_mail_Srbija kako bi što više ljudi moglo da čuje za ovaj projekat i kako bi deca dobijala pisma na svom jeziku.

Pročitaj više

AKCIJA UNIVERZITETA METROPOLITAN I „ARTISTS ANONYMOUS-A“, ZA NURDOR
Univerzitet Metropolitan i neprofitabilna organizacija „Artists Anonymous“ organizovali su još jednu uspešnu MET humanitarnu akciju, za kraj 2021. godine, koja se održala u TC Delta Planet, u Nišu. Na štandu Univerziteta Metropolitan posetici su pored dizajniranih predmeta iz Artists Anonymous kolekcije mogli da izaberu i kupe neke od ručno oslikanih unikatnih ukrasa za jelku, koje su kreirali naši stipendisti i studenti sa Fakulteta digitalnih umetnosti.

Pročitaj više

AKCIJA UNIVERZITETA METROPOLITAN ZA PORODILIŠTE U VIŠEGRADSKOJ
Humanitarna akcija koju su pokrenuli studenti Modnog dizajna, Fakulteta digitalnih umetnosti sa podrškom Najlepše metraže, kompanije koja je poklonila sve materijale – doniranje posteljina za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo GAK u Višegratskoj, uspešno je održana. Donacija je naišla na veliku zahvalnost i radost celog kolektiva porodilišta.

Pročitaj više

AKCIJE ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU BEOGRADA I UDRUŽENJE MNRO IZ NIŠA
Studenti i stipendisti Univerziteta Metropolitan centra u Beogradu Nišu, organizovali su humanitarne akcije inspirisane uskršnjim praznicima, a cilj samih akcija bio je iznenađenje mališana iz Prihvatilišta i svratišta za decu Beograda i Udruženja MNRO iz Niša. Društvena i moralna važnost ovakvih institucija je ogromna i zbog toga je Prihvatilište za decu i odabrano da bude mesto održavanja ovakvog događaja.

Pročitaj više

STUDENTI UM OBELEŽILI DAN PLANETE ZEMLJE
Studenti Univerziteta Metropolitan iz Beograda i Niša odlučili su da ove godine obeleže Međunarodni dan planete Zemlje. Naši studenti ovom prilikom odlučili su da organizuju akciju čišćenja zelenih površina i reke koje se nalaze u okolini centara Univerziteta Metropolitan u Beogradu i Nišu, s ciljem da ukažu da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, da neke navike moramo menjati i svakodnevno doprinositi očuvanju okruženja u kome živimo.

Pročitaj više

NAŠI PARTNERI

POSTANITE I VI NAŠ PARTNER

PRIKLJUČITE SE >>

Zanima vas više informacija o stipendijama,
aktuelnim konkursima i događajima?

Pitajte nas

Ime *

Prezime *

E-mail *

Postavite pitanje *

captcha
Unesite kod sa slike: