COVID-19 Univerzitet Metropolitan

Univerzitet Metropolitan kao društveno odgovorna obrazovna institucija i u izazovnim vremenima ispunjava svoju misiju – vodi računa i nesebično brine o svojim studentima, zaposlenima kao i društvu uopšte.
 
Predstavljamo Vam činjenice kako studenti, profesori i zaposleni Univerziteta Metropolitan imaju pravi pristup u borbi protiv COVID-19 virusa i globalne pandemije.


MET STUDENTI

Da su studenti Univerziteta Metropolitan uvek u centru pažnje dokazuje i činjenica da za vreme pandemije nastava nije prekidana, održavala se u punom obimu, online, prema istom rasporedu časova.
 
Univerzitet Metropolitan je prvi u Srbiji, još 13. marta 2020. godine, zbog pojave virusa COVID-19, zamenio nastavu u učionicima, sa online nastavom preko Interneta, primenom alata za video konferencije (Zoom, Cisco Webex Meetings, Big Marker, Skype). Bez ikakvog prekida, predavanja su nastavila da se održavaju online, po rasporedu časova koji je važio i za nastavu koja se održavala u prostorijama Univerziteta. Univerzitet Metropolitan je jedini Univerzitet koji je potpuno objedinio online predavanja sa sistemom za elektronsko učenje (eLearning sistem), koji svim studentima obezbeđuje i online nastavne materijale, testove, domaće zadatke, forume i drugo, na svim predmetima osnovnih i master akademskih studija.
 

 
Ključ uspeha online nastave jeste podrška i iz tog razloga o studentima brinu profesori, mentori, stručni saradnici i tehnička podrška, koji su studentima dostupni 24h.
Svi studenti Univerziteta Metropolitan imaju pristup Viber Community grupi – MET studenti, kako bi na najjedostavniji način međusobno komunicirali i konsultovali se o aktuelnim dešavanjima na MET-u.
 
Takođe, svi ispitni rokovi održani su uspešno, uz visok nivo bezbednosti, poštovala se fizička distanca i u učionicama nije bilo više od 5 studenata, svi su bili odgovorni i nosili su potrebnu zaštitnu opremu.

BUDUĆI BRUCOŠI

Univerzitet Metropolitan olakšao je svim budućim brucošima upis na fakultet, na više načina:

BESPLATNI ONLINE KURSEVI

Univerzitet Metropolitan i u izazovnim vremenima ispunjava svoju misiju širenja znanja. Lansirani su BESPLATNI ONLINE KURSEVI, koje predaju profesori Metropolitana, po uzoru na kurseve najboljih univerziteta na svetu. Ove kurseve iz oblasti IT-a, menadžmenta i dizajna je do sada uspešno pohađalo preko tri hiljade korisnika.

MET PROFESIONALNI WEBINARI

Organizovano je preko 20 MET profesionalnih webinara koje su vodili profesori i studenti Univerziteta Metropolitan, eksperti iz različitih oblasti, na kojima su obrađivane najaktuelnije teme sadašnjice, uz korisne savete za lični i poslovni uspeh.

ONLINE TAKMIČENJA NA KOJIMA SU DODELJENE STIPENDIJE I VAUČERI ZA UMANJENJE ŠKOLARINE

I ove godine dodeljene su četvorogodišnje stipendije najtalentovanijim srednjoškolcima u okviru tradicionalnog takmičenja – Metropolitan Talenti, koje se prvi put održalo online i u okviru koga se podržava i nagrađuje – znanje i kreativnost srednjoškolaca.

DIZAJNUM8 – GODIŠNJA DIGITALNA IZLOŽBA RADOVA STUDENATA FAKULTETA DIGITALNIH UMETNOSTI

Godišnja izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti iz Beograda i Niša – DizajnUM8 ove godine se održala u digitalnom formatu, online, na zvaničnom sajtu UM-a: www.met.rs/dizajnum8, ali sa još jasnijom porukom – koliko nam zapravo znači umetnost u svakodnevnom životu.


1
2
3
4

UNIVERZITET METROPOLITAN U MEDIJIMA

TV N1

TV Studio B

TV Studio B

TV Happy

TV Zona Plus

TV Zona Plus

TV Zona Plus

MET ZAŠTITNE MASKE

Takođe, studenti Fakulteteta digitalnih umetnosti su u procesu izdrade MET zaštitnih maski, koje će se prodavati u humanitarne svrhe, a u okviru MET Art Shop-a.


 

ZAPOSLENI

Univerzitet Metropolitan u svakom trenutku brine o svojim zaposlenima, jer sigurnost i dobrobit svih koji rade za nas i sa nama su od najveće važnosti.
Kao društveno odgovorna institucija Univerzitet je pronašao načine da se poslovni procesi održe i nastave neometano sa radom, uz visok nivo bezbednosti, kako bi se ovaj period što bezbolnije prebrodio.

Univerzitet Metropolitan – 15 godina zajedno kreiramo vašu budućnost!

ZANIMA VAS VIŠE INFORMACIJA?

Pitajte nas

Ime *

Prezime *

E-mail *

Postavite pitanje *

captcha
Unesite kod sa slike: