Besplatne online radionice za srednjoškolce

 

Kroz virtuelno druženje i praktičan rad tokom besplatnih online radionica Univerziteta Metropolitan, prepoznajte svoj put ka uspešnoj karijeri.

 • Razvijte svoju video igru!
 • Naučite kako da dizajnirate web stranicu!
 • Naučite da kreirate i stilizujete svoje modne kombinacije!
 • Naučite o facebook poslovanju!
 • Kroz projekat realizujte vaše ideje!

Izaberite svoju radionicu:

  • Razvoj web dizajna – Dizajniranje za web u poslednjih nekoliko godina uključuje i dizajn sajtova za mobilne uređaje. Na ovoj radionici ćemo se upoznati sa aktuelnim trendovima web dizajna, procesom kreiranja i objavljivanja web sajtova, osnovama programskog jezika kao i novim poslovnim i kreativnim mogućnostima koje nam pružaju društveni mediji.

 

  • Razvoj video igara – Video igre pretenduju da postanu najpopularniji vid zabave. U toj grani industrije radi sve veći broj mladih ljudi koji svojim znanjem i inovativnim rešenjima obezbeđuju sebi budućnost. Na ovoj radionici proći ćemo stadijume razvoja video igara od samog koncepta, grafičkih rešenja, korišćenja alata, programiranja pa do pokretanja Vaše prve video igre.

 

  • Osnove modnog dizajna – Osnove modnog dizajna uvode nas u osnovne pojmove i oblasti rada vezanih za modni dizajn sa akcentom na ilustraciju kao i korišćenje modnih rešenja u medijima poput dizajna strana printanih medija/magazina ali i upoznavanjem sa time šta modni dizajn i industrija predstavljaju danas kao i mogućnostima profesija u istim. Srednjoškolci će u okviru radionica raditi ilustrovana i kolažna rešenja na zadate teme vezane za modni stil, prezentaciju editorijala, modnu fotografiju i sl.

 

  • Pisanje projekata – Ako imate želju da svoje ideje sprovedete u delo, ova radionica će vam pružiti osnovna znanja o pisanju projekata koji mogu služiti pri pokretanju vaših ideja za neke društvene događaje ili akcije.

 

  • Osnove programiranja – Izrazite svoju kreativnost i ideje pomoću programskog koda, kreirajte aplikacije, manje igrice i sve ono što vam izgleda zanimljivo i smatrate da će vam biti od koristi u daljem školovanju. Naučite i primenite osnove programskih jezika Visual C# i Java i započnite vaše prve korake u objektno-orijentisanom programiranju.

 

  • Facebook poslovanje –Tokom ove dinamične radionice i kroz diskusiju sa predavačem, učesnici će saznati kako da adekvatno izgrade sopstveni online imidž, na koje načine mogu da reklamiraju „sopstveni proizvod“ i da se predstave potencijalnom poslodavcu-klijentu na zanimljiv način.

 

  • Dizajn pakovanja – Ako želite da savladate izradu strukturalnog pakovanja i kreativnog oblikovanja pakovanja, za vas je prava radionica „Dizajn pakovanja“. Kreativno oblikovanje pakovanja obuhvata crtanje ilustracija, vinjeta, i drugih grafičkih elemenata i kolaž tj. sečenje i lepljenje raznobojnih papira, fotografija, motiva i reči iz novina i časopisa, što podstiče kreativne i stvaralačke ideje učesnika.

 

  • Photoshop – U sklopu ove radionice naučićete kako da koristite program Photoshop, kako da svoje znanje unapredite iz ove oblasti. Pokazaćemo Vam kako Photoshop možete koristiti za svoje potrebe i za potrebe onih kojima je ovakav vid pomoći potreban. Zabavite se, naučite nešto novo i pridružite nam se!