Prijemni ispit na Univerzitetu Metropolitan

Potrebno je više od diplome da bi bili uspešni u poslu kojim želite da se bavite. Univerzitet Metropolitan nudi Vam više od diplome!
 
Naredni prijemni ispit na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu i Nišu, biće organizovan 5. jula, sa početkom u 12 časova. Obezbedite svoje mesto!
 
Studirajte bilo kad, bilo gde i tempom koji Vama odgovara. Studirajte tradicionalno ili preko interneta (online). Izaberite najsavremenije studijske programe prilagođene potrebama tržišta rada i prepoznate od strane vodećih poslodavaca.

Prijavljivanje za polaganje prijemnog ispita se može izvršiti na nekoliko načina:

 • Putem elektronske prijave za upis
 • Slanjem maila na adresu upis@metropolitan.ac.rs
  (Naslov e-maila: Prijava za prijemni ispit; U mailu navesti podatke: Ime i prezime, studijski program, oblik nastave (internet ili tradicionalno), adresa stanovanja, broj telefona, email adresa, škola koju pohađaju )
 • Telefonom na 011/ 20 30 885 ili 018/ 55 10 00

Studenti Univerziteta Metropolitan su najtraženiji i najplaćeniji kadrovi na tržištu rada. Budi i ti deo UM tima!

Kako se polaže prijemni ispit?

 • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta informacionih tehnologija, na prijemnom ispitu polažu matematiku, a nakon toga obavljaju razgovor sa komisijom. Prijemni ispit se sastoji od ukupno 5 zadataka koji se rade u trajanju od 120 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet informacionih tehnologija, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz matematike.
 • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta za menadžment, na prijemnom ispitu polažu rešavanje studije slučaja u trajanju od 60 minuta i obavljaju razgovor sa komisijom. Zadatak je da kandidati na osnovu zadate poslovne situacije u tekstualnom obliku, u formi kraćeg teksta, predstave i izdvoje sve bitne informacije. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet za menadžment, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz menadžmenta.
 • Kandidati koji žele da upišu neki od studijskih programa Fakulteta digitalnih umetnosti, na prijemnom ispitu polažu crtanje mrtve prirode ugljenom na papiru (format 70×100) u trajanju od 240 minuta. Kandidati koji žele da polažu prijemni za studijski program Modni dizajn, pored crtanja ugljenom na papiru, na osnovu ponuđenih kolaža, biraju jedan po svom izboru, na osnovu kojeg će raditi kreaciju. Za rad na kreaciji predviđeno je 30 minuta. Svi kandidati koji žele da polažu prijemni za Fakultet digitalnih umetnosti, mogu se prijaviti i za besplatnu pripremu iz crtanja.

 

Svi koji žele mogu zakazati konsultacije sa Dekanom Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za menadžment ili Fakulteta digitalnih umetnosti. Nudimo Vam mogućnost da, direktno od eksperata saznate sve što Vas zanima o željenom studijskom programu i načinu studiranja koji je prilagođen Vašim ciljevima.

Zakažite konsultacije sa dekanima OVDE

 

Koji kandidati su oslobođeni od polaganja prijemnog ispita?

Za kandidate koji su polagali prijemni ispit na drugoj visokoškolskoj ustanovi, otvoren je direktan upis! Ovi kandidati su oslobođeni polaganja prijemnog ispita, ako je prijemni ispit bio sličan prijemnom koji se sprovodi na Univerzitetu Metropolitan.

 

Ostale informacije:

Dokumentacija koja je potrebna za upis

Školarine

 

besplatna-priprema-iz-menadzmenta

Master akademske studije

Upis na master akademske studije može se izvršiti bez ograničenja tokom čitave godine.

 

Elektronska prijava za upis na master akademske studije

 

 • Konkursu za upis studenata na Fakultet informacionih tehnologija možete pristupiti OVDE.
 • Konkursu za upis studenata na Fakultet za menadžment možete pristupiti OVDE.
 • Konkursu za upis studenata na Fakultet digitalnih umetnosti možete pristupiti OVDE.
 • Konkursu za upis studenata na FEFA možete pristupiti OVDE.