Na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u sredu 10. januara 2018. godine svečano je potpisan sporazum o razumevanju i partnerskoj saradnji između Univerziteta Metropolitan i Udruženja eSigurnost. Sporazum su potpisali Predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet i direktor Udruženja eSigurnost, doc. dr Igor Franc.

 

Sporazum je sklopljen prvenstveno zbog zajedničke saradnje u aktivnostima, gde je cilj unapređenje savremenih bezbednosnih informacionih znanja, realizaciji razvojnih i naučno-istraživačkih projekata u oblasti informacione i telekomunikacione bezbednosti, pokretanju, podržavanju i realizaciji akcionih i drugih naučnih istraživanja, formiranju zajedničkih timova u poslovnim aktivnostima, kao i rad na drugim naučnim i stručnim poslovima.

 

eSigurnost je neprofitno Udruženje, koje čine profesionalci iz oblasti informacione bezbednosti koji su okupljeni oko generalne vizije i namere da podignu značaj, ulogu i svest društva i šire društvene zajednice Republike Srbije o informacionoj bezbednosti, kao i promovisanju znanja o visokotehnološkom kriminalu. Udruženje organizuje, promoviše i pomaže profesionalne aktivnosti svojih članova sa ciljem unapređenja njihovog rada i stručnog znanja. Istovremeno, aktivnosti Udruženja doprinose nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj promociji.

 

Pored potpisanog sporazuma i zajedničke saradnje, Udruženje eSigurnost održava i svoje sastanke u prostorijama Univerziteta Metropolitan. Prva sednica upravnog odbora Udruženja eSigurnost je održana i osim planova rada za predstojeću 2018. godinu i usvajanja strategija razvoja organizacije za naredni period, dogovoreno je i da se održi stručni skup na temu „Zaštite ličnih podataka i regulativa“ koja će uskoro stupiti na snagu (zakon u RS kao i GDPR na teritoriji EU).