Uspeh profesora i studenata sa smera Modni dizajn se nastavlja i na svetskom nivou. Profesorka Ana Vasiljević Čelar sa Univerziteta Metropolitan je prošla u izboru za jednog od člana žirija, koji su birani na globalnom nivou, za prestižno takmičenje A’ Design Award, koje se održava u Italiji na jezeru Komo.

 

A’ Design Award je prestižno takmičenje za dizajnere, inovatore i preduzeća, koji žele da se istaknu, privuku pažnju kupaca, izdavača i medija. Takmičenje je nastalo na osnovu istraživanja i prethodnih analiza hiljadu drugih takmičenja iz oblasti dizajna. U svetu u kome postoji milion proizvoda i sve više dizajnera, A’ Design Award je nastao iz želje da se istakne najbolji dizajn kao i dobro dizajniran proizvod. Pobedničke ideje će biti predstavljene u međunarodnoj branši i široj javnosti već samim događajem na A’ Design Award Gala-Night and Exhibition, koji je propraćen medijski na globalnom nivou. Takmičenje pruža šarolik i intenzivan publicitet nagrađivanih dizajnera, sa pružanjem visokog kvaliteta ka budućoj prepoznatljivosti.

 

Članovi stručnog žirija su sastavljeni od 173 člana iz celog sveta, koji su stručni internacionalni dizajneri, profesori, privrednici, novinari i izdavači koji sa svojim iskustvom zaista mogu da prepoznaju dobar dizajn koristeći svoju mudrost, iskustvo, specijalizaciju i tehničko obrazovanje. Selekcija žirija se vrši svake godine, na osnovu konkursa, gde se prijavljuju ostvareni profesori akademskog nivoa. Profesorka modnog dizajna Ana Vasiljević Čelar je ove godine proglašena za člana žirija u jakoj konkurenciji gde su prijavljeni profesori iz celog sveta, a koji glasanje vrše online i čija će objava pobednika biti 15. aprila na mesecu dizajna u Milanu.

 

Više o ovom prestižnom takmičnju možete pogledati ovde.