Nenad Vuković predsednik Društva lobista Srbije, održao predavanje na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, u petak 7. aprila 2017. godine. Tema predavanja je bila „Savremeni trendovi lobiranja u Srbiji i svetu“, gde je predstavljena razlika i sam način lobiranja naših lobista i onih u svetu koji su vremenski duže u ovoj sferi.

 

U Srbiji je Društvo lobista pokrenuto 2009. godine i na njenom čelu se nalazila profesorka dr Ana Bovan, koja je i dala uvodnu reč ovom predavnju uz profesora dr Sinišu Domazeta. Pokrenuta su mnogobrojna pitanja o lobiranju i prisutni su mogli da saznaju zanimljive informacije i čuju podatke za koje do sada nisu znali.

 

Ono je što je istakao Nenad Vuković, jeste da lobista veruje u cilj za koji se zalaže i da je to zalaganje za opšte, a ne pojedinačne interese. Takođe je dodao da lobisti nisu političari, već oni koji svojim znanjem, završenom školom, profesionalnom ostvarenošću i dobrim poznanstvima mogu da pomognu. Bitne osobine dobrog lobiste su lični integritet i dobra socijalna mreža.

 

U nastavku možete pogledati kako je proteklo predavanje, koje se održalo u okviru predmeta Poslovno pravo