U četvratk 6. aprila 2017. godine, na Univerzitetu Metropolitan je održano predavanje ilustratora Aleksandra Zolotića u okviru predmeta ilustracija, sa smera  Grafički dizajn. Veoma značajno predavanje za studente, koji su na konkretnom primeru mladog umetnika Aleksandra mogli da vide na koji način mogu da upotrebe svoje znanje i talenat.

 

Uz njegove dosadašnje radove koje je prezentovao i profesionalno iskustvo, studenti su se upoznali sa specifičnom temom iz oblasti ilustracije, animacije i video igara. Istakao je koliko su raznovrsnost i fleksibilnost stila bitan faktor, kao i kako bi u budućnosti mogli da iskoriste svoj talenat na raznim projektima.

 

Aleksandar Zolotić je od ranog detinjstva znao da iskoristi svoju maštu, prenese neverovatan crtež na papir i od obične svakodnevnice napravi posebne trenutke. Njegova vizuelna misao je nastala od animiranih filmova i video igrica, zbog toga knjige bez ilustracije smatra dosadnim, a sada ima priliku da ih svojim talentom i maštom učini lepšim. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na smeru za islustraciju i animaciju. Portfolio mu je raznovrstan, radio je kako za naše izdavače, tako i za inostrane – Prijatelji dece Srbije, Kreativni centar, Laguna, Pčelica, Benchmark education, Parragon books, Daylight publishing, Storytime magazine i Capstone.

 

Kako je proteklo kreativno predavanje ilustratora Aleksandra Zolotića, možte pogledati u nastavku –