Tijana Pavlov je rođena u Beogradu 1980. godine. Diplomirala je na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2006. godine, kao jedna od najboljih studenata na odseku za Modni dizajn i od tada je njen fokus na dizajniranju muške odeće.

 

Tijana je već godinama stalni učesnik na Belgrade Fashion Week-u, takođe je imala zapažene revije i u regionu – Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj. Njeni projekti i muška odeća koju dizajnira, do sada su imali veliki uspeh i nagrađivani su kako u Srbiji, tako i Evropi. Bila je u prvih pet finalista na takmičenju globalnih dizajnera (Global Fashion Competition) u organizaciji Replay-a, u Italiji 2007. godine, gde je tema bila “Box of Dreams”, kao i jedna od deset finalista na globalnom takmičenju na Kontakt Fashion Award-u 2009. godine, pod organizacijom Erste banke u Beču.

 

Tijana Pavlov je jedna od osnivača i član odbora Srpske modne asocijacije, koja je osnovana 2009. godine. Takođe je 2010. godine, sa 20 modnih dizajnera uspela da osnuje i Distrikt beogradskih dizajnera, koji je smešten u samom centru grada u Čumićevom sokačetu, gde dizajneri mogu da izlažu svoje radove. Danas je dizajnerski distrikt Čumićevo sokače važna tačka za Beograd i njegovu kulturu.

 

Pored mnogobrojnih nagrada koje do sada osvojila u svojoj karijeri, Tijana je imala priliku da radi sa velikim svetskim kompanijama i kreira uniforme, kao i stajlinge za mnoge klijente kao što su – Philip Morris, Samsung, Puma, Miss Sixty, Nike, Telenor itd. Ona je spoljni saradnik – McCann Erickson Serbia, Leo Burnee, New Moment New ideas i mnogih drugih marketinških agencija.

 

Predavala je Modni dizajn na mnogobrojnim inostranim univerzitetima kao što su: Accademia Italiana,  Chanapatana International Design Institute, Bangkok, Thailand and ESMOD Kuala Lumpur. Takođe je kao modni dizajner i predavač aktivna na Balkanu i Jugoistočnoj Aziji. Od ove godine Tijana Pavlov predaje i na Univerzitetu Metropolitan kao docent na predmetima Modna ilustracija i Modne tehnike.