Univerzitet Metropolitan u Nišu uz tradicionalnu podršku kompanije Microsoft, uspešno je realizovao finale takmičenja za učenike srednjih škola iz oblasti informacionih tehnologija – „Met Mobile Challenge“.

 

Pobednici ovog već tradicionalnog takmičenja su učenici Srednje škole „Sveti Sava“ iz Kladova, Miloš Nikolić, Milan Predić i Katarina Gavrilović. Oni su osvojili prvo mesto i vrednu nagradu Univerziteta Metropolitan – vaučer od 1000€ za upis na prvu godinu studija Fakulteta informacionih tehnologija kao i tablete marke Lenovo.

 

Pobednička ideja – Solidari.ty je zamišljena kao aplikacija koja promoviše humanost i pomaže ugroženima u okviru doniranja pomoći, kako novčano tako i u prikupljanju garderobe i samostalnih fondacija.

 

Drugo mesto i 20% popusta za školarinu pri upisivanju na prvu godinu FIT-a,  osvojili su učenici Gimnazije iz Pirota, Jelena Veljković, Darko Kostić i Mihajlo Kostić. Njihova ideja nosi naziv – CWAP i pomaže pri komunikaciji sa osobama sa autizmom.

 

Treće mesto i 10% popusta za školarinu pri upisivanju na prvu godinu FIT-a, osvojili su učenici Tehničke škole iz Zaječara, Dušan Vučić, Pavle Marinković, Nikola Glišić. Ideju koju su oni predstavili nazvana je – Allergy detector tj. detektor alergenata kod proizvoda, koji funkcioniše uz pomoć bar-kod skenera.

 

Stručni žiri koji je ocenjivao radove i donosio odluke o pobednicima bio je sačinjen od četiri člana: predstavnik kompanije Microsoft – Srđan Božović, generalni menadžer Poslovno-obrazovnog centra Univerziteta Metropolitan u Nišu – mr Goran Stamenović, predstavnik kompanije Paksel DOO – Boban Đokić i Microsoft Student Partner – Ana Rodić.

 

I ovo takmičenje je bilo upotpunjeno proizvodima naših sponzora – kompanije Knjaz Miloš, Marbo Product, kao i Soko Štark, u kojima su svi učesnici takmičenja mogli da uživaju.

 

Univerzitet Metropolitan još jednom čestita pobedničkom timu na njihovoj ideji Solidari.ty i zahvaljuje svim učesnicima na originalnim i kreativnim predlozima, kao i vremenu koje su izdvojili za takmičenje.

 

Fotografije govore više od reči, pogledajte kakva je atmosfera bila na takmičenju: