Studenti Univerziteta Metropolitan, su imali priliku da u organizaciji Studentskog parlamenta UM-a i turističke organizacije Go2 Travelling posete neke od najlepših evropskih gradova i prestonica.

 

Nakon polaska iz Beograda prva destinacija je bila jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura – Beč, gde su studenti obišli veličanstvene bečke trgove, dvorce, parkove i centralnu katedralu Svetog Stefana. Studenti su noćnom vožnjom put nastavili ka glavnom gradu Holandije – Amsterdamu, gde su se i najduže zadržali u okviru ove ekskurzije. Grad kanala, lala i poznatih muzeja bila je savršena prilika za studente da se upoznaju sa životom meštana koji žive na samim kanalima tj. u kućama-brodovima i vide neku drugačiju kulturu. Trodnevna poseta Amsterdamu je uključila i obilazak Roterdama, Haga i Ševeningena. Finalna destinacija ove uzbudljive ekskurzije bila je poseta Berlinu, nekadašnjem simbolu Hladnog rata i gradu sa dve duše. Studenti su imali priliku da posete Aleksandar plac, Brandenburšku kapiju, Rajhstag, kao i najčuveniji simbol Hladnog rata – Berlinski zid.

 

Utiske sa ove studentske ekskurzije najbolje prikazuju fotografije koje su delo našeg studenta sa Fakulteta digitalnih umetnosti, Miloslava Ilića. Ovaj vid aktivnosti je čest za studente Univerziteta Metropolitan, a saradnja UM-a i Go2 Travelling turističke agencije će se nastaviti i u budućnosti.