Studenti Univerziteta Metropolitan su početkom marta imali studijsku posetu Modnoj kući „Luna“ u Požarevcu. Profesorka Milica Slijepčević je ugovorila ovu kreativnu i praktičnu saradnju, za studente druge godine Fakulteta za menadžment, koji slušaju predmet Upravljanje ljudskim resursima i studente modnog dizajna četvrte godine Fakulteta digitalnih umetnosti, koji slušaju predmet Modni marketing. Ovom posetom studenti su imali priliku da čuju kako radi i funkcioniše ova kompanija i dopune svoje znanje iz pomenutih predmeta koje uče.

 

Po dolasku u „Lunu“, studente je dočekala i obratila se vlasnica i generalna direktorka Modne kuće „Luna“, Biljana Jovanović, koja je održala izuzetno inspirativno i poučno predavanje o samom početku, rastu i razvoju „Lune“. Takođe je govorila o svom ličnom i neprestanom razvoju, kao i izazovima sa kojima se susretala. Prenela je detaljne i zanimljive odgovore na sva pitanja koja su studenti postavili, ali i iznela nekoliko mudrih smernica za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa.

 

Obilazak proizvodnog pogona je bio veoma dragocen i važan za studente. Predstavljeni su im svi procesi, od rađanja prvih kreativnih ideja, preko modelovanja i šivenja, do kontrole proizvoda i razvrstavanja istih za kupce. Upoznati su sa radom sektora prodaje, kako bi u potpunosti razumeli način funkcionisanja jedne modne kuće. Studentima su posebno predstavljeni kreativni sektor i sektor ljudskih resursa, uz razgovor. Bilo je reči o tome kako kompanija „Luna“ tretira i brine o svojim radnicima, kako ih motiviše i nagrađuje njihov rad. Direktorka Biljana Jovanović je studente impresionirala svojom ličnošću i pričom o nastanku najodlikovanije Modne kuće u Srbiji.

 

 

U nastavku pogledajte kako je izgledala poseta naših studenata Modnoj kući „Luna“.